ŚWIĄTECZNE WARSZTATY ARTYSTYCZNE DLA DZIECI

warsztaty2022

Zapachu Świąt nie można pomylić z niczym innym. Do tego wszystkiego – ten wyjątkowy czas z każdym dniem zamieniał naszą Placówkę w prawdziwy, pachnący jodłowy las. Nasze dekoracje pachną piernikami, anyżem, cynamonem, suszonym jabłkiem i pomarańczą. Makramowe wianuszki przypominają śnieżne miasteczka, a magnesy mienią się złotem. Nasi wychowankowie w trakcie warsztatów artystycznych tworzyli zielone stroiczki, które przyozdobią ich rodzinne domy w czasie świąt. Najpiękniejsze w zajęciach było to, że spośród wszystkich dekoracji, suszonych owoców i roślin – dzieci same wybrały styl swojej pracy i starannie za nim podążały. Tym samym powstały stroik klasyczne, skromne, jak i te bogato zdobione srebrem i złotem, różowe z zimowymi księżniczkami w tiulowych sukienkach i te z pluszowymi reniferami. Wszystkie są przepiękne, a panie są dumne z naszych artystów!

Zajęcia realizowane są w ramach projektu „ZARAZ WRACAM.TWORZĘ – Warsztaty terapeutyczne wzmacniające dobrostan psychiczny dzieci i młodzieży w gminie Radłów”. Projekt jest finansowany
w ramach Programu „Fundusz pomocowy dla organizacji pozarządowych oraz inicjatyw obywatelskich 2022-23”, utworzonego przez Polsko Amerykańską Fundację Wolności, realizowanego przez Fundację Edukacja dla Demokracji.