Uroczysta inauguracja działalności Placówki

Obraz przedstawia uroczyste przecięcie czerwonej wstęgi przez burmistrza gminy Radłów oraz wychowanków SPWD.

21 czerwca odbyła się uroczysta inauguracja działalności Specjalistycznej Placówki Wsparcia Dziennego w Radłowie połączona z Dniem Rodziny. Był to wyjątkowo ważny dla nas dzień podsumowań dotyczących realizacji projektu pn. „Prowadzenie placówki wsparcia dziennego w formach połączonych – specjalistycznej i opiekuńczej – dla dzieci i młodzieży z terenu gminy Radłów w latach 2018 – 2020”.

W spotkaniu udział wzięli wychowankowie wraz z rodzicami, przedstawiciele lokalnych władz samorządowych, pracownicy urzędu miejskiego w Radłowie oraz Stowarzyszenia AMOS zaangażowani w realizację projektu, a także zaproszeni goście.

Po uroczystym przecięciu wstęgi przez Burmistrza Miasta i Gminy Radłów Zbigniewa Mączkę wraz z wychowankami placówki oraz obejrzeniu nowego wnętrza placówki i twórczości dzieci rozpoczął się Piknik Rodzinny. Spotkanie upłynęło w ciepłej, rodzinnej atmosferze, przy wspólnym grillowaniu, prezentacji filmu dotyczącego działalności placówki, a także zabawie na mobilnym placu zabaw.

Serdecznie dziękujemy za pomoc rodzicom, którzy swoim zaangażowaniem dołożyli starań by uczynić ten dzień wyjątkowym – upiekli domowe słodkości dla dzieci oraz pomogli przygotować potrawy z grilla. Serdecznie dziękujemy dzieciom za to, że pomagają nam współtworzyć to miejsce, czynić je bezpiecznym, twórczym, tętniącym życiem i pozytywną dziecięcą energią.
Dziękujemy.

Projekt współfinansowany przez Unię Europejską w ramach 9 Osi Priorytetowej Region spójny społecznie, Działanie 9.2 Usługi społeczne i zdrowotne, Poddziałanie 9.2.1 Usługi społeczne i zdrowotne w regionie, Typ projektu: C. wsparcie dla tworzenia i/lub działalności placówek wsparcia dziennego dla dzieci i młodzieży Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Małopolskiego na lata 2014-2020.