Sieciaki – piknik

Zdjęcie przedstawia dzieci z placówki podczas pikniku w towarzystwie dziennikarki z radia RDN.

Integracja, zabawa i edukacja – tak scharakteryzować należy piknik w jakim udział wzięła Specjalistyczna Placówka Wsparcia Dziennego. Tydzień rozpoczęliśmy słoneczną pogodą nad radłowskim zalewem, gdzie towarzyszyli nam uczestnicy Środowiskowego Domu Samopomocy w Siedlcu, Klubu seniora w Siedlcu oraz Radio RDN Małopolska.

Podsumowując – był to piękny czas, w którym dzieci i młodzież, osoby niepełnosprawne oraz seniorzy z Gminy Radłów byli tak samo ważni, potrzebni sobie wzajemnie i tworzyli wspólnie cudowne środowisko- pełne zrozumienia, empatii i tolerancji. Tylko w praktyce możemy przyswoić te wartości – a praktyka ta, jak się okazuje może być bardzo przyjemna –
czego dowodem jest nasze poniedziałkowe spotkanie!