Marzec i przedwiośnie w naszej placówce

Marzec w Specjalistyczne Placówce Wsparcia Dziennego w Radłowie – zgodnie z założeniami programu pracy był czasem przeznaczonym na kształtowanie umiejętności komunikacyjnych.  Stwarzamy wychowankom szansę na prawdziwy dialog – organizując rzeczywistość pedagogiczną wolną od nakazu. Wyrażamy własne poglądy, przeglądamy się w ochach rówieśników bazując na swoich mocnych stronach. Rozmawiamy o tym czym jest nasza wolność i gdzie są jej granice – bezpieczne dla nas samych jak i dla innych. Mamy przyjemność pracować z niezwykle mądrymi, świadomymi, młodymi ludźmi. Zajęcia psychoedukacyjne prowadzi nasza pani psycholog – mgr Magdalena Wodka – specjalista w zakresie psychologii klinicznej i sądowej.

Zdjęcie przedstawia pracowników placówki jak i dzieci uczestniczące w zajęciach.

Przedwiośnie w Specjalistycznej Placówce Wsparcia Dziennego w Radłowie to oprócz pracy warsztatowej także czas na twórczą ekspresję naszych wychowanków. W pracowni artystycznej powstają pierwsze maskotki, malunki na tkaninie, kolejne drewniane szkatułki i aniołki. Rozpoczęliśmy także prace nad scenografią teatralną do naszego spektaklu. Nie możemy zdradzać szczegółów ale będzie to niewątpliwie najbardziej pracochłonne i efektowne z naszych dotychczasowych przedsięwzięć artystycznych. Szczegóły już wkrótce!