I miejsce za najlepsze działania przeciw przemocy

Szanowni Państwo,

niezwykle miło mi poinformować, ze w dniu dzisiejszym nasza organizacja odebrała honorową nagrodę – I miejsce za najlepsze działania przeciw przemocy przeprowadzone w Gminie Radłów – z rąk Komendanta Wojewódzkiej Policji w Krakowie insp. Roberta Strzeleckiego, Wicemarszałka Województwa Małopolskiego Wojciecha Kozaka oraz Dyrektora Regionalnego Ośrodka Polityki Społecznej w Krakowie Wioletty Wilimskiej. Wręczenie nagród miało miejsce w trakcie XV wojewódzkiej konferencji poświęconej przeciwdziałaniu przemocy w rodzinie pn. „Czy przemoc ma płeć ? O potrzebie uwzględniania kwestii płci w realizacji działań w zakresie przeciwdziałania przemocy w rodzinie”.

Serdecznie dziękuję wszystkim współpracownikom, bez których nie było by tego tak ważnego dla naszej organizacji dnia. W sposób szczególny podziękowania składam osobom bezpośrednio zaangażowanym w realizację docelowego projektu – Pani Justynie Potępa – za wyjątkowe zaangażowanie w codzienną pracę wykraczającą poza obowiązki zawodowe, rzetelność i profesjonalizm oraz Pani dr hab. Małgorzacie Michel – za wielogodzinne spotkania, szkolenia, warsztaty, superwizje – na najwyższym poziomie. Za nieustanną naukę, wsparcie, inspirację.
Takie dni jak ten dają siłę i motywację – na przekór słabości, którą czujemy niezmiennie za każdym razem gdy na naszej drodze zawodowej staje osoba doświadczająca krzywdy. To także wzruszenie i radość, że docenione zostały te działania, które z uwagi na specyficzne okoliczności wykonuje się dyskretnie, „po cichu”- z dala od opinii publicznej, często poświęcając prywatny czas i niezliczone pokłady energii. Dzisiejsza nagroda to coś co szczerze wzrusza i buduje. Dziękuję.

Edyta Kożuch
Prezes Zarządu Stowarzyszenia AMOS

Zdjęcie przedstawia dyplom, który placówka otrzymała za 1 miejsce w kategorii działanie przeciw przemocy.