Jesienne inspiracje - żywica

Opublikowano: środa, 21 październik 2020

W żywicy zamknąć można prawie wszystko. Koniczynę znalezioną na łące, muszelkę zebraną na plaży, zasuszony kwiatek, kamyczek, fragment cennej dla nas pamiątki. Wspomnienia niestety kiedyś blakną, dlatego warto zatrzymać je na zawsze. Nasi mali chemicy doskonale zamykają wspomnienia w odlewach z żywicy epoksydowej. Procedura jest skomplikowana, a każdy gram poszczególnej substancji ma ogromne znaczenie (panie wychowawczynie dbają by zajęcia były bezpieczne). W tą jesienną deszczową aurę nasze dzieci na Brzeskiej 9 robią tez wiele innych kreatywnych rzeczy. Malują, rzeźbią, grają na instrumentach. Wielkimi krokami nadchodzą jesienne czasy gorącej czekolady i herbatki z miodem.

Projekt współfinansowany przez Unię Europejską w ramach 9 Osi Priorytetowej Region spójny społecznie, Działanie 9.2 Usługi społeczne i zdrowotne, Poddziałanie 9.2.1 Usługi społeczne i zdrowotne w regionie, Typ projektu: C. wsparcie dla tworzenia i/lub działalności placówek wsparcia dziennego dla dzieci i młodzieży Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Małopolskiego na lata 2014-2020. Realizatorzy: Gmina Radłów w partnerstwie ze Stowarzyszeniem AMOS.