Pierwsze zajęcia antystresowe w SPWD

Opublikowano: wtorek, 16, lipiec 2019

radzenie ze stresem zakończ sukcesemW SPWD w Radłowie rozpoczęły się "antystresowe" wakacje. W ramach trwającego projektu "Radzenie ze stresem zakończ sukcesem" dzieci biorą udział w warsztatach edukacyjnych, relaksacyjnych oraz artystycznych. Nasi wychowankowie rozumieją już czym jest stres, który towarzyszy nam na co dzień oraz czym się objawia. Powoli zagłębiamy się w techniki skutecznego minimalizowania uczucia stresu - od tych codziennych związanych z wypoczynkiem, po ćwiczenie uważności, ćwiczenia odechowe i relaksacyjne. W ramach zajęć artystycznych dzieci stworzyły przepiękne piłeczki antystresowe i już planują kolejne piękne prace. Nasze dzieci są wyjątkowo zaangażowane i wspaniale radzą sobie na zajęciach. Z pewnością staną się małymi ekspertami w dziedzinie przezwyciężania stresu i to my dorośli będziemy się mogli od nich uczyć.

Projekt dofinansowany ze środķów Programu Fundusz Inicjatyw Obywatelskich i Województwa Małopolskiego.

FIO logo